Nem számítanak jelentős javulásra a hitelezésben

2010. május 04., kedd

A vállalatok túlnyomó többsége továbbra is csak szigorúbb feltételekkel juthat banki hitelhez, míg a bankok közel fele a szigor enyhülésére számít.

 

A KPMG által megkérdezett vállalatok döntő többsége szerint a közeljövőben továbbra is csak a jelenlegi, szigorúbb feltételekkel - szigorúbb fedezeti követelmények és szorosabb monitoring - juthatnak banki hitelhez, míg a bankok közel fele a szigor enyhülésére számít már 2011-től  - derül ki abból a felmérésből, amelyben banki és vállalati vezetőket kérdeztek a gazdasági válság vállalati hitelezésre gyakorolt hatásairól.

Az óvatos optimizmus mellett feltételezhetően az a várakozás is szerepet játszhat, hogy a bankok közötti verseny újra fokozódik majd.

A bankok a versenyhelyzet éleződését 2010-ben a rövidlejáratú forinthitelek forgalomnövekedésében látják. A magyarországi vállalatok nagyobb része úgy véli, hogy a válságnak várható  még egy második hulláma, míg a bankok ennél valamivel optimistábbnak mutatkoznak. A vállalati vezetők körében továbbra is bizonytalanság van a jövőre vonatkozó remények tekintetében.

A bankok -  még a magyar vállalatoknál is inkább – nagy fontosságot tulajdonítottak a hitelkiváltási procedúrákban, amennyiben az további fedezetek bevonása mellett történik meg.

Legkedvezőbb törlesztőrészlet

Hitelkiváltás

15 év25 év
1 millió Ft6 618 Ft4 432 Ft
5 millió Ft33 088 Ft22 162 Ft
7.5 millió Ft49 632 Ft33 243 Ft
10 millió Ft66 175 Ft44 324 Ft
15 millió Ft99 263 Ft66 485 Ft
A feltüntetett törlesztőrészletek az adott hitelfajtában nyújtott legkedvezőbb hitel kiválasztásával kerülnek kiszámításra, feltüntetésre, a tájékoztatás nem teljeskörű. A kalkulátorban megadott értékek nem minősülnek a Ptk. 6:44 § szerinti ajánlattételnek, a Bankárnet Kft. ajánlati kötöttségét kizárja.

Fórum

Adósságrendező, hitelkiváltás kalkulátor

Osztrákhitel

BAR-lista, KHR-lista

Adósságrendező hitel

On-line hiteligénylés

Hitelkiváltás

Jelzáloghitel

Gyorshitel

BAR, problémás, bank által elutasított ügyfelek kezelése

Szolgáltatások